En aquesta publicació del 9 de novembre del 2009 al diari El Punt de Girona, hi apareix una entrevista a la M. Antònia Canals, professora de la Universitat de Girona, que exlpica algunes de les experiències del Gabinet de materials i de recerca per les matemàtiques a l'escola que molts mestre utilitzen a les seves aules per fomentar la manipulació d'aquesta assignatura.
Enllaç de l'entrevista
dimarts, 7 de juny del 2011
La realitat augmentada a la Marató de TV3
La realitat augmentada s'ha utilitzat en diferents àmbits, tant educatius com del món de la informació i la comunicació, i la Marató de TV3 va proposar-ne, l'any 2010 , una aplicació la qual permetia veure d'una manera més clara les diferents parts del cos, des de l'interior, per tal que els diferents aspectadors poguéssin visualitzar d'una manera més clara els danys que pot provocar, en aquest cas, la Leucèmia. Aquesta aplicació es troba explicada en un vídeo anomenat el sistema nerviós en 3D.
diumenge, 5 de juny del 2011
El Tablet PC a les aules
A l'escola Europa de Gran Canaria han introduït els Tablet a les aules. Amb el poc temps que porten utilitzant aquest material, asseguren que tant la motivació dels alumnes com la dels mestres ha augmentat molt.
Perquè els mestres dominessin aquesta nova eina van tenir que assistir a cursos de formació on els van ensenyar a treure el màxim rendiment del material.
Tot seguit cada tutor va ensenyar al seu grup classe a utilitzar les Tablet seguint el següent procés:
1) Presentació projecte
2) Familiarització amb el Tablet: nocions bàsiques.
3) Manipulació i utilització dels diferents programes.
4) Aprendre com accedir a les feines que el mestre els encomana.
5) Accedir i realitzar aquest treballs encomanats.
Al cap d'un temps d'utilització ens informen que els Tablet s'han convertit en una eina indispensable per aquesta escola. Permet que els alumnes només utilitzin un únic material impedint que portin l'esquena carregada de llibres, quaderns, llibretes... I com he dit abans, els motiva tant a ells com en als mestres. Per últim, al permetre la connexió a Internet, els nens i nenes poden accedir a una gran quantitat d'informació sense necessitat de canviar d'aula ni de lloc.
Etiquetes de comentaris:
Experiències d'aplicació,
Nova interfície
E-Zoo: Zoo virtual
Per dur a terme aquest projecte seria necessària una gran inversió econòmica. També permetria al zoo actual centrar-se en les espècies autòctones.
Les associacions protectores d'animals podrien estar molt contentes d'aquest nou projecte ja que implica que no s'hagin d'extreure els animals del seu habitat. A més, es pretén que l'edifici sigui totalment sostenible, que sigui dotat d'una xarxa social pròpia i que permeti una gran interacció entre els animals virtuals i els visitants.
Enllaç a la noticia publicada per el diari El Mundo.
Les noves tecnologies aplicades a l'educació
Article que ens informa de la preocupació de la utilització de les noves tecnologies en educació i l'aplicació d'aquestes a l'aula. Noves tecnologies aplicades a l'educació.
Etiquetes de comentaris:
Experiències d'aplicació
GenMàgic
GenMàgic és un portal de creació d'aplicacions multimèdia educatives. En concret presenta algunes exemples de les aplicacions educatives per infantil, primària i secundària, generadors online d'activitats interactives i un banc d'elements multimèdia per la creació d'aplicacions multimèdia.
Etiquetes de comentaris:
Experiències d'aplicació
Libertexto, una nova forma d'estudiar a través dels llibres digitals.
Libertexto és un programa multimèdia creat per Rafael Ibáñez, un professor de Còrdova, amb la col·laboració d'un grup d'investigador de la Universitat de Oviedo que permet als alumenes de les escoles on ja s'ha implantat el projecte 1x1 i que treballen amb llibres digitals, subratllar (com si treballessin sobre paper) allò que creuen més important i que han d'estudiar. A més, el programa, a mesura que anem subratllant les parts del text que creiem més importants, va creant un esquema jeràrquic de forma automàtica i que ens reduirà i simplificarà la feina a l'hora d'estudiar.
Aquest programa és de llicencia lliure i per tant el podem descarregar gratuïtament des de qualsevol ordinador a través de la seva pàgina web. El creador també ens diu que té la intenció de fer arribar aquesta aplicació a altres plataformes com poden ser els tablets digitals d'android i iPad.
Per últim, Ibáñez ens diu que no només estalviem temps en el moment de treballar sinó que també reduïm el consum de paper ja que no cal imprimir tots els documents per posteriorment poder-los subratllar.
Etiquetes de comentaris:
Experiències d'aplicació
Cursos per aprendre a ensenyar matemàtiques
Les matemàtiques és una de les àrees més complicades d'ensenyar als alumnes pel seu component abstracte. Els alumnes no són capaços d'imaginar allò que estan calculant cosa que els crea frustració i desmotivació per aquesta assignatura. A més els mètodes tradicionals sempre s'han basat en l'estudi memorístic i no pas en aconseguir que els alumnes entenguin el procés que han de seguir per obtenir un resultat.
Per aconseguir alumnes verdaderament poderosos matemàticament parlant necessitem mestres que treballin a partir de la manipulació d'objectes i materials com poden ser les Multibases de colors de la Maria Antonia Canals o la calculadora. A través de la manipulació i la vivenciació els alumnes arriben a crear imatges mentals dels conceptes matemàtics que estan treballant desenvolupant les seves pròpies lleis i aprenentatges.
En el següent video podreu veure l'interès que ha despertat aquesta nova manera de treballar entre la comunitat educativa. Això ha fet que es duguin a terme cursos de formació per a mestres encaminats a ensenyar aquesta nova manera de treballar.
Realitat augmentada
La realitat augmentada és la fusió d'elements reals del món actual amb elements virtuals. Aquesta fusió crea una realitat mixta a temps real amb la qual podem interactuar.
Amb aquesta nova aplicació, disponible ja per a telèfons mòbils, iPad..., podem rebre informació al moment del lloc en el qual ens trobem. Tant ens pot donar informació de la proximitat d'una parada d'autobús, metro..., com ens pot guiar per la ciutat de Barcelona explicant-nos, com una verdadera guia turística, els elements més significatius del lloc en el qual ens trobem.
Per últim, vull destacar la rellevància que pot tenir aquesta nova interfície pel que fa al treball amb alumnes fora de les escoles. Aquesta aplicació permetrà als nens i nenes rebre informació al moment del lloc en el qual es troben, seleccionant aquella que més els interessa i, gràcies a la connexió a Internet, poder ampliar totes aquelles explicacions que no han entès o que necessiten treballar més a fons. A més, aquesta manera de treballar és molt atractiva i segurament motivarà més als alumnes a aprendre que no pas escoltar a una guia turística.
En el següent video podeu veure un exemple de realitat augmentada que han desenvolupat des de l'agència de Transports Metropolitans de Barcelona que ens permet rebre informació d'on són les parades de metro, autobús ... del camí que hem de seguir per arribar a una estació o de les parades que ens falten per arribar a la nostra destinació, entre altres informacions.
En el següent video podeu veure un exemple de realitat augmentada que han desenvolupat des de l'agència de Transports Metropolitans de Barcelona que ens permet rebre informació d'on són les parades de metro, autobús ... del camí que hem de seguir per arribar a una estació o de les parades que ens falten per arribar a la nostra destinació, entre altres informacions.
Etiquetes de comentaris:
Nova interfície
Subscriure's a:
Missatges (Atom)
Archives
-
▼
2011
(31)
-
▼
de juny
(9)
- "En el fons del fons, el món va endavant" M. Antòn...
- La realitat augmentada a la Marató de TV3
- El Tablet PC a les aules
- E-Zoo: Zoo virtual
- Les noves tecnologies aplicades a l'educació
- GenMàgic
- Libertexto, una nova forma d'estudiar a través del...
- Cursos per aprendre a ensenyar matemàtiques
- Realitat augmentada
-
▼
de juny
(9)