dimarts, 29 de març del 2011

La motxilla



















És un programa infantil que recull diferents aplicacions de temàtiques diverses que van des de les ciències naturals, la física, l’astrologia, el món vegetal, experiments... i fins i tot algunes aplicacions del JClic.
En la pàgina principal del programa apareixen vint pantalles amb diferents icones que es refereixen a temàtiques com el cos humà, el món vegetal, la salut, la Unió Europea... Dins de cada una d’aquestes pantalles hi ha diferents jocs relacionats amb el tema que permetes a l’alumne treballar tot el tema amb diferents jocs per tal de fer-ho d’una manera més dinàmica i interessant.

Aigua, ciència i vida.



















Ús adjunto un article que va publicar el diari el Mundo el passat diumenge 27 de març.


Aquest ens presenta una exposició, del científic Héctor Garrido en el Museo Nacional de Ciencias Naturales de Madrid, anomenada "AGUA".


El que ens vol transmetre aquest aritcle, a part de publicitar l'exposició anterior, és fer-nos conscients com l'acció humana està transformant dia a dia els elements naturals com ara l'aigua. Com ens cita Teresa Guerrero en l'article "el agua cristalina de los ríos de alta montaña contrasta con los paisajes teñidos de naranja y verde fruto de la filtración de residuos de minas y fábricas".


A la part superior de la pàgina podem veure-hi set imatges que ens mostren una petita part de l'exposició.


A més a més tenint en compte que és l'any de la química ens fa un petit tastet de la útilitat de l'aigua el perquè la fem servir i com l'hem d'utilitzar.

dimarts, 22 de març del 2011

Plantes i animlals del nostre entorn



















Aquest programa va dirigit als alumnes del cicle mitjà i superior de primària. La seva interficie és atractiva tot i que no ocupa el total de la pantalla. El programa consisteix en classificació dels animals i les plantes del nostre entorn amb unes fitxes informatives molt detallades de les plantes i animals més coneguts (nom científic, família, descripció, alimentació, reproducció, hàbitat, costum...). A més a més, ofereix vídeos i moltes imatges amb l'objectiu que els alumnes sàpiguen reconèixer els animals i les plantes.

dissabte, 19 de març del 2011

Aparells i òrgans del cos humà


Us presento la pauta d'avaluació d'aquest programa multimèdia ,de l'àrea de ciències dirigit a alumnes de cicle superior, anomenat: Aparatos y órganos del cuerpo humano.

That quiz



En aquest programa anomenat thatquiz hi trobem activitats per a alumnes de cicle superior d'educació primària com per secundària.
El programa anterior abarca tant l'àrea de matemàtiques com l'àrea de coneixement del medi natural, social i cultural com l'àrea de llengües.
La primera àrea és la més àmplia amb activitats de: nombres enters, fraccions, geometria... Pel que fa l'àrea de coneixement del medi natural, social i culutral podem trobar activitats relacionades amb la geografia del món, les cèl·lules, anatomia... I finalment l'àmbit de llengües ens presenten activitats per ampliar el vocabulari i el coneixement de les següents llengües: anglesa, castellana, francesa i alemanya.
Podem utilitzar aquest programa en diferents idiomes com el català, castellà, l'anglès i el francès entre d'altres.
Aquí hi podeu trobar la pauta d'avaluació.

Arcademics kill builders


Us presento el programa arcademics kill builders. Aquest programa educatiu el trobem amb anglès i abarca les àrees de matemàtiques i coneixement del medi natural, social i cultural. Està destinada a nens i nenes de cicle mitjà i superior.

Aquí podeu trobar la pauta d'avaluació.

dijous, 17 de març del 2011

MatemaTICas







Navegant per la xarxa he descobert aquest programa multimèdia dirigit a tots els alumnes d’educació primària. Aquí hi podem trobar una gran varietat d’exercicis que treballen diverses habilitats matemàtiques.

Podeu trobar l’anàlisis detallat en el següent enllaç:
Pauta avaluació

dimarts, 1 de març del 2011

La Història d'una Ampolla d'Aigua (The Story of Bottled Water)


No faré un resum del vídeo perquè prefereixo que el veieu vosaltres mateixos, ja que és realment impactant per si sol.

El que si que vull comentar és que trobo molt important educar als alumnes perquè no segueixin consumint al mateix ritme que ho estem fent nosaltres. Aquesta necessitat de gastar, comprar, explotar recursos... que tenim ens porta a gastar grans quantitats de diners que podríem utilitzar en millorar la nostra qualitat de vida. Hem d'aprendre a valorar els recursos que tenim a l'abast, com és el cas de l'aigua de l'aixeta o la llum natural, en vers aquells que necessiten d’un procés de producció com les ampolles d’aigua o la creació d’electricitat.

L’educació per la sostenibilitat i pel consum responsable ha de ser un dels eixos fonamentals en l’educació dels nostres alumnes ja que, el seu propi futur i el del planeta, dependrà d’ells.